2023 – Gebruik van Sinc door Maatjes

In deze les vertellen we meer over wat Sinc is en waarom het belangrijk is dat jij als Maatje Sinc gaat gebruiken om bezoek aan een Hulpvrager te registereren. Een coördinator geeft aan waarom zij het belangrijk vindt dat Maatjes Sinc gebruiken.

Deze les gaat over inloggen en het wachtwoord veranderen. Het hoofdmenu met alle items wordt weergegeven en welke submenu's daaronder hangen.

In een filmpje laten we zien hoe je een koppelverzoek kunt accepteren of weigeren.
SchuldHulpMaatje Petra

Als Maatje heb je telefonisch contact gehad met de hulpvrager of je bent op bezoek geweest bij de hulpvrager. Dit contactmoment wil je vastleggen in Sinc en ook de acties noteren. In deze les laten we je zien hoe je een contactmoment aanmaakt met acties en een verslag.

De privacywet (AVG) is in 2018 ingegaan. Dit is de wet die de bescherming van persoongegevens regelt. Als Maatje werk jij met gegevens van mensen met geldzorgen of schulden die om hulp vragen, een hele kwetsbare groep. In deze les wordt ingegaan op wat deze wet voor ons betekent en wat dan wel en niet in Sinc mag worden vastgelegd.

Sinc maakt gebruik van tabellen die kolommen bevatten. Je kunt de kolommen naar eigen wens indelen. In deze les leggen we uit hoe je kolommen kunt verplaatsen, zichtbaar/niet zichtbaar maken en hoe je informatie in een kolom kunt laten op- of aflopen.

Als Maatje werken we in Sinc met een hoofdmenu. Wil je nog meer menu items plaatsen in het hoofdmenu of juist 'niet zichtbaar' maken of menu items verplaatsen in het hoofdmenu dan leer je in deze les hoe je dit kunt inzetten.