2022 – Introductie nieuwe bestuurders

Welkom bij de Introductie voor SchuldHulpmaatje bestuurders! Je hebt interesse getoond in een rol bij het Schuldhulpmaatje bestuur in jouw woonplaats of regio. We hopen dat je door middel van deze cursus gaat ontdekken of de rol van bestuurder bij SchuldHulpMaatje bij je past.

Het doorlopen van deze introductie kost je ongeveer een half uur. Per hoofdstuk is er lees- en bekijk-stof. Tussendoor krijg je een paar reflectievragen voorgelegd. Neem er rustig de tijd voor, zodat je een goed beeld krijgt van wat het betekent om bestuurder te worden bij Schuldhulpmaatje.

Heb je vragen naar aanleiding van deze cursus? Laat het weten via relatiebeheer@schuldhulpmaatje.nl.

Welkom bij de introductie voor bestuurders. In deze elearning krijg je in vier hoofdstukken een overzicht van wat Schuldhulpmaatje is.

Hoe staat het met armoede en schulden in Nederland? Ken jij de feiten en cijfers?

In dit hoofdstuk gaan we in op het ontstaan en de werkwijze van SchuldHulpMaatje. Je leert over de geschiedenis en over wat SchuldHulpMaatje uniek maakt in de wereld van schuldhulpverlening.

Schuldhulpmaatje helpt in drie fasen van schuldhulpverlening: de preventiefase, de schuldhulpfase en de nazorgfase.

Elke locatie is een eigen stichting. Daarmee wordt het lokale eigenaarschap geborgd en kan ingespeeld worden op wat er plaatselijk nodig is. Als lokaal bestuur ben je verantwoordelijk voor vijf 'pijlers' van het werk: kerk, gemeente, bestuur, vrijwilligers en financien.

En nu is de vraag: doe je mee? Samen lukt't! Geef je interesse aan in het reactieformulier.